Search here...
TOP
Hoofdgerecht

Zuurkoolschotel met zoete aardappel

4 personen | 410 kcal per persoon

Bereiding

  1. Kook de zoete aardappel gaar, voeg de amandelmelk, peper en zoet toe en stamp tot een grove puree. Doe de puree in een ovenschaal.
  2. Doe de ui in een pan, samen met de champignons en gehakt. Breng eventueel op smaak met gehaktkruiden. Leg het gehaktmengsel op de puree in de ovenschaal.
  3. Leg als laatste de zuurkool op het gehaktmengsel in de ovenschaal en maak af met het broodkruim. Zet het geheel zo’n 20 a 25 minuten in een oven van 220 graden.

Ingrediënten

  • 20 gram broodkruim
  • 400 gram extra mager rundergehakt
  • 100 gram champignons
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 450 gram zuurkool
  • 800 gram zoete aardappel
  • 50 ml ongezoete amandelmelk
  • Optioneel: geraspte kaas
Family Recipes

«

»

Leave a Comment