Yotam Ottolenghi | 6 personen | 15 minuten bereiden | 60 minuten wachttijd
Eerst maak ik het broodkruim. Hiervoor rooster ik sneden boerenbruin en doe deze met korst en al in de keukenmachine met mes. Een beetje olijfolie erbij en malen maar, tot het kruim een fijne structuur heeft. Snijd de boven- en onderkant van de venkel af en vervolgens over de lengte doormidden. Snijd iedere helft in 1 centimeter dikke plakken. Doe ze in een schaal met de olijfolie, tijm, knoflook, zout en peper en meng alles goed. Giet de room eroverheen. Meng het broodkruim met de parmezaan en strooi over de groente.
De schaal afdekken met aluminiumfolie en 45 minuten in een op 200 graden verhitte oven zetten. Na drie kwartier het folie eraf halen en nog 15 minuten afbakken. Yotam bakt de schotel nog af met tomaatjes en strooit er peterselie overheen. Wat ik maak is dus een versimpelde versie, maar zo lekker. Het is een heerlijk zacht en zoet gerecht.
Ingrediënten
- Kerstomaatjes
- 1 kg venkel
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel tijmblaadjes
- 3 tenen knoflook
- 1 eetlepel grof zeezout
- 1 theelepel zwarte peper
- 200 ml slagroom
- 200 gram broodkruim
- 100 gram parmezaan
Leave a Comment
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.