Search here...
TOP
Zoet

Truffeltaart

10 personen | 25 minuten bereiden | nacht in de koelkast

Klem een stuk bakpapier tussen de bodem en de rand van de springvorm van 27cm doorsnede, zodat de bodem bedekt is. Verkruimel de bastognekoeken, smelt de boter (niet te heet) en roer die door het kruim, bedek hiermee de vorm en strijk glad en zet even in de ijskast. Klop intussen de slagroom stijf met de suiker.

Breek de chocolade in stukjes, smelt deze (niet te heet) au bain marie. Pas op dat er geen water of stoom in de chocolade komt, dan wordt het klonterig. Giet de gesmolten chocolade al kloppend met de mixer in een keer bij de slagroom, klop door tot alles vermengd is. Klop daarna de likeur erdoor en giet het mengsel in de vorm. Laat het geheel een hele nacht in de koelkast opstijven zeef er vervolgens een laagje cacaopoeder over. Haal de taart uit de vorm en snijd hem in smalle (ligt vrij zwaar op de maag!) puntjes.

Knip uit een A4 een leuke vorm, leg als sjabloon op de taart en strooi erover met poedersuiker om mooie patronen op je taart te maken.

Ingrediënten

  • 600 gr goede bittere chocolade
  • 6 dl slagroom
  • 3 afgestreken eetlepels fijne suiker
  • borrelglas amaretto of cognac
  • l pak bastognekoeken
  • 150 gr Boter
Family Recipes

«

»

Leave a Comment