Search here...
TOP
Hoofdgerecht

Teriyaki zalm met Sriracha saus

2 personen | 45 minuten bereiden | 30 minuten kooktijd

Om de Sriracha roomsaus te maken, klop je mayonaise, 2 eetlepels Sriracha en gecondenseerde melk in een kleine kom; opzij zetten. Klop in een kleine kom maizena en 1/4 kopje water bij elkaar; opzij zetten.

In een kleine steelpan op middelhoog vuur, voeg sojasaus, bruine suiker, gember, knoflookpoeder, honing en 1 kopje water; laat sudderen. Roer het maizena mengsel erdoor tot het voldoende verdikt is om de achterkant van een lepel te bedekken, ongeveer 2 minuten; laat afkoelen tot kamertemperatuur.

In een grote Ziploc-zak of grote kom, combineer je teriyaki-marinade en zalmfilets; marineer gedurende minstens 30 minuten tot ’s nachts, draai de zak af en toe.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Smeer een ovenschaal licht in met anti-aanbakspray. Leg zalmfilet samen met de marinade op de voorbereide ovenschaal en bak tot de vis gemakkelijk uit elkaar valt met een vork, ongeveer 20 minuten. Serveer zalm onmiddellijk met Sriracha-roomsaus.

Serveer de zalm met witte rijst, lenteui en sezamzaadjes

Ingrediënten

  • 1 eetlepel maizena
  • 1/4 kop sojasaus
  • 1/4 kopje bruine suiker, verpakt
  • 1/2 theelepel gemalen gember
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels honing
  • 2 zalmfilets
  • Lenteui
  • Witte rijst
  • Sezamzaadjes

Voor de saus

  • 1/2 kopje mayonaise
  • 2-3 eetlepels Sriracha saus
  • 1 1/2 eetlepels gezoete gecondenseerde melk
Family Recipes
TAGS:

«

»

Leave a Comment