Search here...
TOP
Hoofdgerecht

Steak met salade, frites en dragonmayonaise

2 personen | 875 kcal per portie | 52 gram Koolhydraten | Hello Fresh recept

Bereiding

  1. Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen (nicola) of was ze grondig en snijd er frieten van ½ tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 30 – 35 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  2. Meng ondertussen in een ovenschaal de rode cherrytomaten met ¼ el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak ze de laatste 10 – 15 minuten mee met de ovenfrieten.
  3. Snijd ondertussen de kropsla in stukken en snijd de verse dragon fijn. Snijd de bosui in fijne ringen.
  4. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de honing en de mosterd tot een vinaigrette. Voeg de bosui toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de kropsla en de kappertjes & augurk toe aan de saladekom en meng goed. Meng in een kleine kom de dragon met de mayonaise.
  5. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg, zodra de olie goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan en bak in 3 tot 4 minuten per kant goudbruin. Bestrooi met nog wat zwarte peper en laat rusten onder aluminiumfolie.
  6. Verdeel de frieten, de salade en de gepofte tomaatjes over de borden en leg de kogelbiefstuk erbij. Serveer met dragonmayoniase.

Ingrediënten

  • Kogelbiefstuk
  • 250 gram rode cherrytomaten
  • 2 stuks bosui
  • Mayonaise (Tip; lekkere vegan mayonaise van Hellmans)
  • Verse dragon
  • 50 gram kappertjes en augurk, klein gesneden
  • Botersla
  • Vastkokende aardappelen
  • Peper, zout,
  • Olijfolie
  • Fijne mosterd
  • Honing
  • Rode wijnazijn
Family Recipes

«

»