4 personen | Voorbereiden ca. 35 minuten / Bereiden ca. 30 minuten
Voorbereiden
- (kan dag van te voren): In soeppan ui in 2 el olie fruiten. Champigrions en kruiden erdoor scheppen en op hoog vuur al omscheppend in 3 min. bruinbakken.
- Afblussen met sojasaus en sherry. Vleesbouillon toevoegen en bouillon 20 min. op laag vuur laten trekken. f1 Schone doek vochtig maken en in zeef leggen.
- Bouillon door zeef in andere pan schenken en met lepel vocht uit paddestoelen in zeef drukken.
Bereiden
- Paprika in flinterdunne repen snijden. Repen halveren. Paddestoelen schoonvegen. Grote exemplaren in grove stukken snijden, kleine heel laten. Intussen bouillon opnieuw zachtjes verwarmen en op smaak brengen met zout en peper.
- In koekenpan 2 el olie verhitten en paddestoelen op hoog vuur al omscheppend bruin bakken, vocht laten verdampen. In midden van vier warme soepborden bergje paddestoelen leggen en garneren met bieslook en paprika.
- Borden op tafel zetten en aan tafel bouillon uit soepterrine erin scheppen.
Ingrediënten
- 1 ui, gesnipperd
- 4 el olijfolie
- 250 g kastanjechampignons, in stukken
- 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
- 2 el Japanse sojasaus
- 150 ml medium dry sherry
- 750 ml vleesbouillon, van tablet
- 1 gele paprika
- 100 g shii-takes
- 2 bakjes paddestoelen mix (à 100 g)
- ½zakje verse knoflookbieslook (à 20 g), in stukjes
Leave a Comment
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.