Search here...
TOP
Soep

Paddenstoelenboullion

4 personen | Voorbereiden ca. 35 minuten / Bereiden ca. 30 minuten

Voorbereiden

  1. (kan dag van te voren): In soeppan ui in 2 el olie fruiten. Champigrions en kruiden erdoor scheppen en op hoog vuur al om­scheppend in 3 min. bruinbakken.
  2. Afblussen met sojasaus en sherry. Vleesbouillon toevoegen en bouillon 20 min. op laag vuur laten trekken. f1 Schone doek vochtig maken en in zeef leggen.
  3. Bouillon door zeef in an­dere pan schenken en met lepel vocht uit paddestoelen in zeef drukken.

Bereiden

  1. Paprika in flinterdunne repen snijden. Repen halveren. Padde­stoelen schoonvegen. Grote exempla­ren in grove stukken snijden, kleine heel laten. Intussen bouillon opnieuw zachtjes verwarmen en op smaak brengen met zout en peper.
  2. In koekenpan 2 el olie verhitten en paddestoelen op hoog vuur al om­scheppend bruin bakken, vocht laten verdampen. In midden van vier warme soepborden bergje paddestoelen leg­gen en garneren met bieslook en pa­prika.
  3. Borden op tafel zetten en aan tafel bouillon uit soepterrine erin scheppen.

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 el olijfolie
  • 250 g kastanjechampignons, in stukken
  • 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • 2 el Japanse sojasaus
  • 150 ml medium dry sherry
  • 750 ml vleesbouillon, van tablet
  • 1 gele paprika
  • 100 g shii-takes
  • 2 bakjes paddestoelen mix (à 100 g)
  • ½zakje verse knoflookbieslook (à 20 g), in stukjes
Family Recipes
TAGS:

«

»

Leave a Comment