Recept van AlbertHeijn | 4 personen | 475 kcal per portie
Bereiding
- Bestrijk de ossenhaas met de helft van de arachideolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het vlees 3-5 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 15 min. afkoelen.
- Schil en rasp ondertussen de gember en meng met de sojasaus, mirin, de helft van de sesamolie en het limoensap in een kom. Schenk de marinade over in een stevig plastic zakje en doe het afgekoelde vlees erin. Sluit het zakje zo luchtdicht mogelijk af, zodat het vlees rondom in de marinade ligt. Laat 1 uur marineren.
- Snijd de radijs in dunne plakjes. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd in schuine stukken van 2 cm. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de noedels toe en warm al omscheppend 2 min. mee. Schep de radijs erdoor en verdeel over grote kommen. Neem het vlees uit de marinade en schenk de marinade in een kommetje. Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de sesam- en arachideolie in een wok en fruit de knoflook 30 sec. Voeg het sesamzaad en de asperges toe en bak 3 min. op middelhoog vuur.
- Leg er een paar plakjes ossenhaas op en besprenkel met wat extra marinade.
Lekker met een zeewiersalade.
Ingrediënten
- 250 gram ossenhaas
- 2 el arachideolie
- 2 cm verse gember
- 60 ml sojasaus
- 1 bosje radijs
- 1 el mirin (Japanse rijstwijn)
- 1 el sesamolie
- 1 el limoensap
- 350 gram verse groene asperges
- 270 gram udon noedels
- 1 teen knoflook
- 2 el geroosterde sesamzaadjes
- 250 g ossenhaas (op kamertemperatuur) 2 el arachideolie 2 cm verse gember 60 ml sojasaus 1 el mirin (Japanse rijstwijn, flesje 150 ml) 1 el sesamolie 1 el limoensap 1 bosje radijs 350 g verse groene asperges 270 g udon noedels 1 teen knoflook 2 el geroosterde sesamzaadjes