8-10 personen | 45 min bereiden / +/- 50 min in de oven / +/- 60 min afkoelen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170°C. Klop met de mixer of in de keukenmachine de boter met 150 g suiker; de citroenrasp en de vanillesuiker romig. Klop er een voor een de eieren en ten slotte de melk door. Voeg al kloppende het bakmeel in 3 porties toe en klop kort tot een glad beslag.
Schep het beslag in de springvorm en strijk glad. Bak de cake in de voorverwarmde oven in 50 min. goudbruin en gaar.
Laat de cake 15 min. in de vorm afkoelen, verwijder de vorm en laat de cake op een rooster helemaal afkoelen.
Klop de slagroom met 25 g suiker stijf. Snijd de cake in 3 horizontale lagen en besprenkel elke laag met een klein beetje citroensap. Bestrijk de onderste twee cakelagen elk met de helft van de lemoncurd. Verdeel er een dunne laag slagroom over. Stapel deze lagen en dek af
met de bovenste laag. Bestrijk de taart rondom met de rest van de slagroom. Klop de eiwitten in een schone kom die op een pan met kokend water past met de mixer op de laagste stand los en alvast een beetje luchtig. Zet de kom op een pan met zacht kokend water. Voe ële laatste 125 g-fijne kristalsuiker al kloppende in eine po es. Klop het eiwit tot stevige pieken. Meng de poedersuiker met de maïzena en spatel het luchtig door het eiwit. Bestrijk de zij- en bovenkant van de cake royaal met het eiwit; maak mooie, nonchalante golven in het eiwit. Brand het eiwit met een crèmebrûlée brander goudbruin.
Ingrediënten
- 200 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 300 g fijne kristalsuiker
- Rasp en sap van 1 citroen
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eieren
- 50 ml melk
- 200 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
- ± 200 g lemoncurd (pot à 340 g)
- 250 ml slagroom
- 3 eiwitten*
- 125 g poedersuiker, gezeefd
- ½ el maïzena, gezeefd
Materialen
Springvorm van 20 cm
Ronde springvorm 24 cm ingevet
Crème-brûléebrander
Leave a Comment
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.