Search here...
TOP
Hoofdgerecht

Konijn met mosterd

4 personen | 20 min bereiden en 60 min wachten

Bereiding

  • Verhit de helft van de boter in een braadpan. Bestrooi de bouten met peper en zout en braad in 10 min. rondom bruin. Neem uit de pan.
  • Bak het spek 5 min. in het achtergebleven vet. Bak de ui 3 min. mee. Doe de tijm, laurierblaadjes en wijn erbij en laat de saus tot de helft inkoken. Voeg de bouten en bouillon toe en laat de bouten op heel laag vuur in 1 uur gaar worden.
  • Smelt de rest van de boter in een steelpan. Roer de bloem erdoor en laat in 5 min. licht kleuren (roux). Neem de bouten uit de braadpan en schenk het stoofvocht bij de roux. B
  • reng al roerend aan de kook en schenk alles terug in de braadpan. Voeg de slagroom toe en laat op laag vuur 10 min. inkoken.
  • Doe de mosterd en peper en zout naar smaak erbij. Leg de bouten terug in de pan en warm ze nog even door.

Ingrediënten

  • 100g boter
  • 1 schaal tamme konijnenbouten (4 stuks)
  • 100 g ontbijtspek, in plakjes van 1 cm 1 ui, fijngesnipperd
  • 3 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 flesje droge witte wijn (0,25 liter)
  • 500ml kippenbouillon (van tablet)
  • 40g bloem
  • 1 beker slagroom (250 ml)
  • 2 el Zaanse mosterd (potje 335 g, Huisman)
Family Recipes
TAGS:

«

»

Leave a Comment