Search here...
TOP
Hoofdgerecht

Kipscallopini

4 Personen

Bereiding

Snijd de kipfilets door en sla ze met een deegroller plat tot een halve cm. Ik gebruik altijd de kip a la minute, dan hoef je dit natuurlijk niet te doen. Ik reken dan 3 p.p. Bestrijk ze met een beetje olie en bestrooi met zout en peper. Snijd de bollen mozzarella elk in 8 dunne plakken en dep ze droog met keukenpapier. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilets in delen 2-3 minuten aan elke kant tot ze gaar en goudbruin zijn. (Je kan ook de rauwe kipfilets in een ovenschaal doen, 180 graden 35 minuten)

Verwarm intussen de tomatensaus 3-5 min. Op laag vuur. Roer de olijven en gescheurde basilicum erdoor en schenk de saus in een ondiepe ovenschaal. Gebruik je tomatenpassata? Maak dan op smaak met peper, zout, italiaanse kruiden en honing.

Leg de kip, licht overlappend, op de saus. Leg op elke filet 1 of 2 plakken mozzarella, 2 basilicumblaadjes en 1 plak prosciutto en strooi er wat geraspte kaas overheen. Zet 6-8 minuten onder de grill tot de saus bubbelt.

Kook de maccheroni volgens pak. Snipper de lente ui en augurk. Roer de olijfolie, klein beetje mosterd, scheutje rodewijnazijn, peper, zout en agavesiroop doorelkaar, en voer de ui en augurk toe. Roer goed door en meng met de salade.

Serveer de salade, pasta en kipscallopini.

Ingrediënten

  • 1 pak Barilla Maccheroni (Of andere pasta)
  • 4 kipfilets a 170 gram (of de kip a la minute, of kipfilethaasjes)
  • 1 el olijfolie
  • 1 bol mozzarella
  • 500 gr. Tomatenpastasaus van goede kwaliteit
  • 75 gr. Zwarte olijven zonder pit, gesneden
  • Basilicumblaadjes, in stukjes gescheurd plus
  • 4 plakken prosciutto of rauwe ham in de lengte gehalveerd
  • Geraspte kaas
  • Gemengde salade
  • Gesnipperde lenteui
  • Gesnipperde augurk
  • Dressing: Olijfolie, agavesiroop, mosterd, rode wijnazijn, peper & zout

Serveer lekker met pasta en verse salade!

Family Recipes
TAGS:

«

»

Leave a Comment