Search here...
TOP
Hoofdgerecht

Jools pasta

Jamie in 30 minuten

Bereiding

  1. On the side – Salade van rucola of veldsla met citroen, parmezaan, olie, zout en peper
  2. Maak de lente uien, wortel en bleekselderij schoon. Snijd de groenten in grove stukken en hak ze samen met de pepers (zonder steeltje) fijn in de keukenmachine. Doe er de worstjes, het venkelzaad en de oregano bij. Dit kun je het beste fijn hakken door te pulseren. Dan zakt alles weer even zodat het het mes weer raakt.
  3. Doe het mengsel dan met een scheutje olie in een grote koekenpan en roer even om het mengsel rul te maken. Blijf regelmatig roeren zodat het niet aanbakt.
  4. Breng water aan de kook om de pasta in te koken. Zout het water en doe er de penne bij, kook volgens de verpakking.
  5. knijp de gepelde knoflooktenen door het worstmengsel en doe er ook de balsamicoazijn bij en het blik gehakte tomaten. Schep er eventueel wat lepels kookvocht bij zodat het mengsel iets dunner wordt.
  6. Laat de pasta uitlekken en doe de penne bij het worstmengsel en hussel voorzichtig door elkaar. Eventueel kun je er nog wat kookvocht bij doen om het geheel smeuig te maken.
  7. Rasp er parmezaan over en doe er de basilicum blaadjes bij. Samen met de salade is het heerlijk!

Ingrediënten

  • 4 lente uien
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1-2 verse rode pepers
  • 400 gr worstjes
  • 1 volle theelepel venkelzaad
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 500 gr gedroogde penne
  • 4 tenen knoflook
  • 4 el balsamico azijn
  • 400 gr gehakte tomaten uit blik
  • verse basilicum
Family Recipes

«

»