Search here...
TOP
Soep

Geroosterde tomatensoep

4 personen | 20 min bereiden en 45 min wachten | Albert Heijn

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 ‘C. Snijd de tomaten in vieren en de uien in halve ringen. Leg in de ovenschaal.

2. Snijd de knoflook en rode peper fijn. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd de
naaldjes fijn. Snijd de ansjovislilets fijn.

3. Meng de olie met de knoflook, rode peper, rozemarijn en ansjovis. Roer het mengsel door de tomaten en uien.

4. Zet de schaal ca. 45 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Haal hettomaten-uimengsel uit de oven. Schep in een pan en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en pureer met de staafmixer. Serveer met een lepel mascarpone. Lekker met oerbrood.

Ingrediënten

  • 3 tenen knoflook
  • 4 el mascarpone
  • 4 el olijlolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 liter groentebouillon (van tabletten)
  • 560 g tastytomtomaten (2 schalen)
  • 112 rode peper
  • 4 ansjovisfilets
  • 2 rode uien
Family Recipes

«

»

Leave a Comment