Search here...
TOP
Hoofdgerecht Uncategorized

Feta pasta

Bereiding: 30 minuten voor 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe in een grote ovenschaal alle kerstomaatjes en brokkel de feta kaas hier overheen. Roer in een schaaltje de olijfolie, gesnipperde ui, twee geperste knoflooktenen, een beetje paprikapoeder, halve theelepel Italiaanse kruiden en hele theelepel basilicum (of flink wat verse gehakte blaadjes) door elkaar.  Giet dit mengsel over de tomaten en feta en roer goed door elkaar. Nu kan de schaal voor 30 minuten in de oven. Vervolgens kook je je pasta volgens aanwijzing op de verpakking al dente. Na 30 minuten haal je je ovenschaal uit de oven en prak je alle tomaatjes kapot. Roer dit goed door elkaar en voeg de gekookte pasta toe. Roer nogmaals door en eet smakelijk! 

Ingrediënten

  • 400 gram gedroogde fusilli (of andere pasta)
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • Paprikapoeder
  • Italiaanse kruiden
  • Basilicum (Vers, anders gedroogd)
  • 600 gram kerstomaatjes
  • 400 gram Griekse feta kaas (43+ BOB)
Family Recipes

«

»