Search here...
TOP
Soep

Erwtensoep

4-6 personen | 2,5 uur bereidingstijd

Bereiding
Spoel de spliterwten af onder koud stromend water en breng ze met ± 3 1 water aan de kook. Voeg de karbonades of de ribbetjes en het spek toe en laat alles± 2 uur zachtjes koken. Kook de prei en knolselderij de laatste 30 min. mee. Voeg de rookworst en aardappelen toe en laat de soep nog ± 30 min. koken (pas op voor aanbranden). Neem de worst, karbonades of ribbetjes en het spek uit de pan. Snijd het vlees van de karbonades of ribbetjes en verdeel het in stukjes. Snijd de worst in plakjes en leg het vlees en de worst terug in de soep. Bestrooi de soep voor serveren met selderij en peterselie. Snijd het spek in plakjes. Bestrijk de plakjes roggebrood dun met mosterd, leg de plakjes spek erop en serveer deze bij de soep.

Ingrediënten

  • 500 g spliterwten
  • 3 schouderkarbonades of
  • ± 1 kg varkensribbetjes
  • 250 g gezouten spek (zuurkoolspek) 3 preien, in ringen
  • 1 kleine knolselderij, in reepjes
  • 1 grote rookworst
  • 2 grote aardappelen, in kleine blokjes 2 el fijngesneden selderij
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • plakjes roggebrood
    mosterd
Family Recipes
TAGS:

«

»

Leave a Comment