4 personen | 20 minuten bereidingstijd | Allerhande – Albert Heijn
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappels en pers de vruchten uit. Doe het rasp, sap, de honing en balsamicoazijn in een steelpan, breng op middelhoog vuur aan de kook en laat in 10 min. inkoken tot een dikke glazuur. Roer af en toe.
- Snijd ondertussen een ruitpatroon in het vetlaagje van de eendenborsten. Wrijf de eendenborsten aan beide kanten in met peper. Bestrijk ze aan de vleeskant met 2 el olie. Verhit een koekenpan en bak de eendenborsten 4,5 min. op het vetlaagje. Draai om en bak nog 1 min. op de vleeskant.
- Leg de eendenborsten in de ovenschaal en bak nog 5 min. in de oven. Neem uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de knoflook en het sesamzaad 1 min. Voeg de rodekool toe en roerbak 3 min. op hoog vuur mee. Voeg de helft van het sinaasappelglazuur toe en roerbak nog 1 min. Neem de wok van het vuur en schep de koriander door het mengsel.
Snijd de eendenborsten in plakjes. Verdeel de kool over 4 borden, leg op elk bord een paar plakjes eendenborst en schenk in een zigzagpatroon de rest van het sinaasappel!-glazuur erover. Lekker met notenrijst.
Ingrediënten
- 2 sinaasappels (schoongeboend) 75 ml honing
- 125 ml balsamicoazijn
- 2 eendenborsten (op kamertemperatuur)
- 5 el sesamolie
- 1 teen knoflook (fijngesneden) 3 el sesamzaad
- 600 g gesneden rodekool
- 1 bakje koriander (15 g, blaadjes grofgesneden)
Materialen
ovenschaal ca. 20 x 20 cm
Leave a Comment
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.