Search here...
TOP
Hoofdgerecht

Couscous met abrikozen en geitenkaas

4 personen | 15 minuten bereidingstijd | Rudolph’s Bakery

Ontdooi de tuinbonen en kook ze circa 2 minuten. Breng het water aan de kook. Snijd de abrikozen in repen. Meng in een kom de couscous met het komijnpoeder, kurkuma, abrikozen en rasp van de limoenschil. Bewaar de limoen. Schenk het kokende water op de couscous en dek af met een bord. Laat circa 10 minuten staan tot het vocht volledig in de couscous is getrokken. Snijd de radijsjes in vieren. Snijd de komkommer in de lengte in vieren en vervolgens in blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Verkruimel de geitenkaas.Meng de radijsjes, komkommer, bosuitjes, geitenkaas, tuinbonen en een scheutje olijfolie door de couscous.

Pluk en snijd de blaadjes munt fijn en meng door de couscous. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de limoen in vieren.

Serveren
Verdeel de couscous met abrikozen en geitenkaas over de borden. Garneer met een partje limoen.

Ingrediënten

  • 300 g diepvries tuinbonen
  • 500 ml water
  • 8 gedroogde abrikozen
  • 300 g couscous
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl kurkuma
  • 1 limoen
  • 1 bosje radijs
  • 1 komkommer
  • 1 bosje bosui
  • 125 g zachte geitenkaas
  • olijfolie extra vergine
  • 0.5 bosje munt
Family Recipes

«

»

Leave a Comment