Search here...
TOP
Zoet

Citroen Macarons

16 macarons | 10 min bereiden en 30 min wachten en 25 min bakken

  1. Klopt het eiwit stijf en voeg er, zodra het eiwit bijna helemaal stijf is, een snufje zout en de fijne suiker aan toe. Mix tot de eiwitten helemaal stijf zijn.
  2. Zeef de poedersuiker en amandelmeel door een fijne zeef en voeg dit toe aan het eiwit samen met de kleurstof. Spatel dit voorzichtig om tot een glad beslag dat licht begint te glanzen. Spatel je te lang door dan wordt de binnenkant van de macaron hol of breekt de bovenkant. Spatel je te kort dan krijg je geen gladde bovenkant of geen voetje aan de macaron.
  3. Teken kleine rondjes op bakpapier af, dan kun je de macarons straks makkelijker in een gelijke vorm spuiten.
  4. Leg het bakpapier alvast op een ovenplaat (je wilt straks niet de macarons moeten verplaatsen) en vul een spuitzak met het beslag. Spuit de macarons op het bakpapier tot het beslag op is. Doe dit eventueel in twee delen indien nodig. Neem een handdoek en laat hier de bakplaat een paar keer op “vallen” zodat overtollige luchtbelletjes uit de macarons gaan.
  5. Laat nu de macarons ongeveer 20 tot 30 minuten opstijven (mag ook iets langer). Je moet met je vinger over de macaron kunnen gaan zonder dat het beslag aan je vingers plakt.
  6. Verwarm ondertussen de oven voor op 140 graden en bak daarna de macarons in 20 a 30 minuten af. Laat ze daarna volledig afkoelen en je zou ze makkelijk van het bakpapier af moeten krijgen. Plakken ze nog? Dan zijn je macarons niet gaar en moeten ze nog even langer de oven in.
  7. Terwijl de macarons in de oven staan of aan het afkoelen zijn maak je de vulling. Meng de suiker met de rasp, mascarpone en citroensap. Vul de spuitzak en leg in de koelkast.
  8. Pak vervolgens een macaron en spuit met een spuitzak een beetje vulling erop en druk het andere deel van de macaron er voorzichtig op. Herhaal tot alle macarons aan elkaar zitten door een beetje vulling.

De macarons kun je ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

Ingrediënten voor de macarons

  • 150 gram poedersuiker
  • 80 gram amandelmeel
  • 50 gram fijne suiker
  • 2 eiwitten (op kamertemperatuur)
  • snuf zout
  • Kleurstof

Ingrediënten voor de vulling

  • 200 gram mascarpone
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • Rasp van 3 citroenen
  • Sap van 2 citroenen (aanpassen naar smaak)


Materialen

  • Siliconen bakmat (of bakpapier)
  • Goede mixer of keukenmachine
  • Zeef
Family Recipes

«

»

Leave a Comment