Search here...
TOP
Zoet

New York Style Blueberry Cheesecake

75 minuten bereidingstijd

Vet springvorm in, kruimel koekjes en maak fijn met een vijzel. Meng dit met de gesmolten boter. Doe dit in een ingevette springvorm en druk gelijkmatig goed hard aan. Laat even tien minuten uitharden in de koelkast.

Roer de creamcheese goed glad met de suiker. Voeg bloem, zure room, ei en vanille (vanillestokje opensnijden en het merg met de punt van het mes eruit schrapen) en meng alles tot een gladde massa. Smelt de witte chocolade en meng met het beslag.

Giet deze massa in de springvorm en strijk de bovenkant glad. gooi de blauwe bessen in het mengsel. Bak de cheesecake 60 minuten in een voorverwarmde oven bij 130C. Niet hoger want dan krijg je scheuren in de cake. Laat de cheesecake goed afkoelen na het bakken.

De cake is 1 week in de koelkast te bewaren en is de dag na het bakken nog lekkerder.

Ingrediënten

  •  260 gram koekkruimels (b.v. van Bastonjekoek)
  • 125 gram gesmolten boter
  • 570 gram creamcheese (Monchou of Philidelphia)
  • 170 gram suiker
  • 20 gram bloem
  • 75 gram zure room
  • 3 eieren
  • 1 vanillestokje (of 1 zakje vanillesuiker)
  • Bakje blauwe bessen
  • 125 gr witte chocolade
Family Recipes

«

»

Leave a Comment