Koolhydraatarm gerecht / 2 personen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de door midden gesneden aubergine een paar minuutjes tot hij wat zachter is.
Hol de gekookte aubergine uit en snijd het auberginevruchtvlees klein.
Fruit in een pan in de olijfolie de ui, knoflook en gehakt aan. Voeg hier de tomaat zonder vruchtvlees, paprika, auberginevruchtvlees, oregano en eventueel peper en zout aan toe.
Roer hierna de kruidenroomkaas erdoor heen. Vul de aubergines in een ovenschaal met het gehaktmengsel en maak af met geraspte kaas. Zet voor 20 minuten in een voorverwarmde oven.
Ingrediënten
- 1 grote aubergine
- 2 uien (of 1 rode ui en 1 sjalot)
- Knoflookteentje
- 1 zoete paprika
- Oregano
- Peper & zout
- Kruidenroomkaas (klein pakje, 3 eetlepels)
- Olijfolie
- 2 grote tomaten
- 250 gram gehakt
- Geraspte kaas