Bereidingstijd 45 minuten | Uit Pauline’s Keuken
Bereiding
Snijd de uien in halve ringen. Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de uien toe en bak ze nu langzaam aan. Het bakken van de uien duurt zeker 30 minuten. Roer ze tussentijds af en toe door. De uien moeten goed bruin zijn.
Voeg nu de gehakte knoflook of poeder en de tijm toe en bak even kort mee. Voeg nu de bloem toe. Meng het goed met de uien. Laat de bloem in ongeveer 5 minuten gaar worden. Voeg dan de hete bouillon toe.
Laat de soep nog een minuut of 10 trekken. Breng de uiensoep verder op smaak met peper en zout.
Voor de kaascroutons verwarm je de oven voor op 220 graden. Snij een stokbrood in plakjes en beleg ze met de geraspte kaas. Zet ze even 5 minuten bovenin de oven, totdat de kaas gesmolten is.
Leg de kaascrouton in de uiensoep.
Ingrediënten
- 600 gr uien
- 1 teen knoflook gehakt of poeder
- 2 el bloem
- 1 ltr rundvlees bouillon
- 1 tl tijm
- Peper en zout
- 30 gr boter
- Stokbrood / wit brood
- Geraspte belegen kaas of Guyere