Laura’s Bakery recept
Bereiding Tartelettes
Doe bloem, amandelmeel, poedersuiker, zout en boter in een kom. Mix tot een kruimelig deeg. Voeg het ei toe en kneed tot een mooi soepel deeg. Verpak het in folie en laat minstens een half uur rusten in de koelkast.
Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot 4-5 mm dikte. Neem een uitsteker die een paar maten groter is dan je bakringen (mijn bakringen zijn 8 cm in doorsnede). Steek een lapje deeg uit en bekleed je bakring hiermee. Snij de overtollige randjes deeg weg en plaats de ring met deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik gaatjes in de bodem.
Bak de tartelettes in 12-15 minuten op 170 graden.
Bereiding Cheesecake vulling
- Bak de tartelettes volgens recept. Laat de tartelette bodems volledig afkoelen voordat je verder gaat.
- Doe voor de no bake cheesecake vulling de roomkaas, suiker en slagroom in een kom. Klop tot een stevig en glad mengsel, dit kan enkele minuten duren voordat het al mixend opstijft.
- Houd enkele frambozen achter ter garnering. Prak de rest van de frambozen grof en roer door de cheesecake vulling. Vul de tartelettes bodems met de vulling en decoreer met de achtergehouden frambozen.
- Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
Ingrediënten Tartelettes
- 200 gram bloem
- 30 gram amandelmeel
- 80 gram poedersuiker
- snuf zout
- 120 gram boter
- 30 gram losgeklopt ei (ongeveer twee derde van een ei)
Ingrediënten Vulling
- 200 gram roomkaas
- 50 gram fijne kristalsuiker
- 120 ml slagroom
- 225 gram frambozen (extra voor topping, beetje munt of blauwebes)