Search here...
TOP
Zoet

Cactus Cupcakes

Bereiding

  1. CAKEJES Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng in een kom de 200 gram boter, fijne kristal suiker, vanillesuiker en zout tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een glad mengsel. Voeg het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe aan het beslag. Blijf mixen tot je een glad beslag hebt. Doe het beslag in cupcake vormpjes, 1 voor de bodem, en 1 voor de cactus. (dus als je 10 cakejes wilt, bak je 20 cupcakes). Bak de cupcakes in 20 – 25 minuten gaar.
  2. AARDE Maak ondertussen de oreokoekjes vrij van de witte tussenlaag. Stop de zwarte koekjes in een doek en sla klein. Dit word je aarde.
  3. BLOEMEN Maak van de witte marsepein kleine bloemetjes en kleur deze eventueel met de rode en gele kleurstof.
  4. BOTERCRÈME zeef de bloem en doe dit met de melk in een steelpannetje, klop met een garde de bloem door de melk zodat er geen klontjes in zitten. Zet het pannetje op het vuur en blijf roeren terwijl je het rustig aan de kook brengt. Zodra het kookt draai je het vuur lager. Het mengsel wordt nu dikker, na ongeveer vijf minuten is het dik genoeg. Je kunt dit controleren door een houten prikker in het mengsel te steken, deze blijft rechtop staan als het mengsel goed is. Doe het mengsel in een kom en bedek deze met plastic folie, laat afkoelen tot kamertemperatuur. Belangrijk is dat dit mengsel glad is en geen klontjes bevat. Zitten er nu wel al klontjes in, dan kun je hem het beest even door een zeef drukken. Terwijl het mengsel staat af te koelen klop je in een andere kom de boter en poedersuiker luchtig. Voeg dan het vanille extract toe en blijf mengen tot alles is opgenomen. Zodra het bloemmengsel goed is afgekoeld kun je deze toevoegen aan het botermengsel. Klop het mengsel nog zo’n vijf minuten goed door. Zet de kom dan weer in de koelkast, ongeveer een half uur. Daarna is je vanille botercrème klaar voor gebruik! (laura’s bakery). Voeg hierna de groene kleurstof toe tot de juiste tint.
  5. CACTUSJES MAKEN Snijd uit de cupcakes diverse rondjes. Smeer de botercrème op de andere cupcakes en doop in de koekkruimels. Dit is de aarde. Steek met een sateprikker het ronde stukje cake op deze bodem. Maak diverse vormen voor de afwisseling! Spuit met diverse spuitmondjes de groene botercrème op de cake. Decoreer met de bloementjes en de witte suikerpen.

Ingrediënten cakejes

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 4 eieren
  • Snuf zout

Ingrediënten decoratie

  • Stuk of 5 oreokoekjes
  • Witte marsepein (klein stukje voor de decoratiebloemetjes)
  • Kleurstof (Groen, Geel en Rood)
  • Witte decoratie suikerstift
  • Sateprikkertjes

Ingrediënten botercrème

  • 45 bloem
  • 200 gram roomboter
  • 240 ml melk
  • 200 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille extract

Benodigdheden

  • Cupcake vormpjes
  • Spuitzak
  • Diverse spuitmondjes
Family Recipes

«

»

Leave a Comment