Search here...
TOP
Soep

Pompoensoep

4 personen | 84 kcal per persoon

Bereiding
Snijd de pompoen in vier stukken en verwijder de schil en de zaadlijsten.
Snijd de stukken pompoen vervolgens in blokjes. Snijd de uien in ringen en
verwijder de schil van de teentjes knoflook en pers deze vervolgens uit.
Verhit in een grote pan een eetlepel olijfolie en voeg hieraan de ui, knoflook, kerriepoeder en chilipoeder toe en bak kort aan. Voeg vervolgens de pompoen toe en bak dit gedurende 2-3 minuten mee. Voeg vervolgens
de bouillon en de tijm toe en laat op een laag vuur ongeveer 15 minuten
doorkoken. Haal vervolgens de pan van het vuur en mix het met een staafmixer tot een gladde soep.

Ingrediënten

  • 1 pompoen (1 – 1,5 kilo)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 liter groenteboullion van tablet
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • peper en zout


Family Recipes

«

»

Leave a Comment