10 personen – 30 min bereiden / 2 uur in de oven / 2,5 uur wachten
1. Verwarm de oven voor op 150 °c. Klop
de eiwitten met 350 g suiker en 1 mespunt zout stijf tot het glanst. Klop de. maizena en het bietensap erdoor en schep het eiwit in een cirkel van 22 cm doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet in het midden van de oven. Zet de oven op 140 °C en bak de pavlova in 2 uur gaar. Zet de oven uit en laat nog 30 min. in de oven staan. Neem uit de oven -en-laat de pavlova 1n 1 uur afkoelen.
2. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Halveer de aardbeien en schep ze om met het sap, de rasp en 2 el suiker. Laat 1 uur marineren. 3 Klop de slagroom stijf en schep op de afgekoelde pavlova. Verdeel de aardbeien erover en serveer direct.
Ingrediënten
- 6 eieren, gesplitst
- 350 g fijne kristalsuiker
- 2 el voor de aardbeien
- 1 el maizena
- 3 el bietensap (fles 750 ml, Zonnatura)
- 1 citroen, schoongeboend
- 1 bak aardbeien (500 g),
- kroontjes verwijderd
- 1 beker slagroom (250 ml)
Materialen
- Bakpapier
Leave a Comment
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.