Search here...
TOP
Zoet

Lemoncurd Mirenguetaart

8-10 personen | 23 cm

Bereiding
Begin met het deeg voor de bodem. Kneed alle van alle ingrediënten een soepel deeg. Je kan dit met de hand doen of met een keukenmachine. Vet een bakvorm van 23 cm in met een bakspray of wat boter. Verdeel wat bloem over je blad en rol de deeglap uit. Bekleed de vorm met het deeg. En prik gaatjes in de bodem. Zet de vorm in de vriezer.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de vorm uit de vriezer en giet de lemoncurd op de bodem. Bak de taart in ongeveer 30 minuten af.

Laat de taart in de vorm afkoelen. Als de taart volledig afgekoeld is, klop je de eiwitten stevig. Voeg beetje bij beetje de suiker toe totdat er glanzende stevige pieken ontstaan. Verdeel over de taart en bruin met een brander.


Ingrediënten

  • Snuf zout
  • 225 gr bloem
  • 160 gr koude roomboter in blokjes
  • 80 gr witte basterdsuiker
  • 1/2 losgeklopt ei
  • 2 potten Chivers lemoncurd
  • 3 eiwitten
  • 100 gram suiker

Materialen
Springvorm van 23 cm

Crème-brûléebrander

Family Recipes

«

»

Leave a Comment