4 personen | 20 min bereiden en 60 min wachten
Bereiding
- Verhit de helft van de boter in een braadpan. Bestrooi de bouten met peper en zout en braad in 10 min. rondom bruin. Neem uit de pan.
- Bak het spek 5 min. in het achtergebleven vet. Bak de ui 3 min. mee. Doe de tijm, laurierblaadjes en wijn erbij en laat de saus tot de helft inkoken. Voeg de bouten en bouillon toe en laat de bouten op heel laag vuur in 1 uur gaar worden.
- Smelt de rest van de boter in een steelpan. Roer de bloem erdoor en laat in 5 min. licht kleuren (roux). Neem de bouten uit de braadpan en schenk het stoofvocht bij de roux. B
- reng al roerend aan de kook en schenk alles terug in de braadpan. Voeg de slagroom toe en laat op laag vuur 10 min. inkoken.
- Doe de mosterd en peper en zout naar smaak erbij. Leg de bouten terug in de pan en warm ze nog even door.
Ingrediënten
- 100g boter
- 1 schaal tamme konijnenbouten (4 stuks)
- 100 g ontbijtspek, in plakjes van 1 cm 1 ui, fijngesnipperd
- 3 takjes tijm
- 2 laurierblaadjes
- 1 flesje droge witte wijn (0,25 liter)
- 500ml kippenbouillon (van tablet)
- 40g bloem
- 1 beker slagroom (250 ml)
- 2 el Zaanse mosterd (potje 335 g, Huisman)
Leave a Comment
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.