l. Hak de knoflook fijn. Snijd de stengels van de basilicum fijn. Verwarm een pannetje op medium vuur en bak de knoflook en basilicum steeljes kort, zonder ze te laten kleuren. Voeg de passata toe en laat zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper. Dit wordt de tomatensaus
2. Snijd de aubergines in plakken van 1 cm dik. Bestrooi ze aan beide kanten met zout. Doe de bloem in een diep bord en klop de eieren los in een ander diep bord. Snijd de mozzarella in plakjes. Pluk de blaadjes van de basilicum.
3. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Wentel de plakken aubergine eerst in de bloem en dan door het ei. Frituur de plakken in de hete olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
4. Neem 2 borden. Schep op elke bord wat tomatensaus. Leg daarop een plak aubergine gevolgd door een plak mozzarella en dan een blaadje basilicum. Herhaal dit totdat alle ingrediënten gebruikt zijn. Bestrooi met de parmezaan en serveer.
- 2 bollen mozzarella
- 1 bakje parmezaan
- 1 teen knofiook
- 2 aubergines
- 1 bakje tomaatpassata
- 2 eieren
- 1 zakje basilicum
Leave a Comment
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.