2 personen | 45 minuten bereiden | 30 minuten kooktijd
Om de Sriracha roomsaus te maken, klop je mayonaise, 2 eetlepels Sriracha en gecondenseerde melk in een kleine kom; opzij zetten. Klop in een kleine kom maizena en 1/4 kopje water bij elkaar; opzij zetten.
In een kleine steelpan op middelhoog vuur, voeg sojasaus, bruine suiker, gember, knoflookpoeder, honing en 1 kopje water; laat sudderen. Roer het maizena mengsel erdoor tot het voldoende verdikt is om de achterkant van een lepel te bedekken, ongeveer 2 minuten; laat afkoelen tot kamertemperatuur.
In een grote Ziploc-zak of grote kom, combineer je teriyaki-marinade en zalmfilets; marineer gedurende minstens 30 minuten tot ’s nachts, draai de zak af en toe.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Smeer een ovenschaal licht in met anti-aanbakspray. Leg zalmfilet samen met de marinade op de voorbereide ovenschaal en bak tot de vis gemakkelijk uit elkaar valt met een vork, ongeveer 20 minuten. Serveer zalm onmiddellijk met Sriracha-roomsaus.
Serveer de zalm met witte rijst, lenteui en sezamzaadjes
Ingrediënten
- 1 eetlepel maizena
- 1/4 kop sojasaus
- 1/4 kopje bruine suiker, verpakt
- 1/2 theelepel gemalen gember
- 1/4 theelepel knoflookpoeder
- 2 eetlepels honing
- 2 zalmfilets
- Lenteui
- Witte rijst
- Sezamzaadjes
Voor de saus
- 1/2 kopje mayonaise
- 2-3 eetlepels Sriracha saus
- 1 1/2 eetlepels gezoete gecondenseerde melk
Leave a Comment
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.