Search here...
TOP
Hoofdgerecht

Broccolitonijntaart

4 personen | 450 kcal | 15 minuten bereiden | 35 minuten oventijd

Deze taart maak je in een kwartier, daarna hoeft hij alleen nog de oven in!

1.  Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes deeg ontdooien. Snijd de broccoli in roosjes en kook in ruim water in 4 min. beetgaar. Vet de taartvorm in. Bekleed de vorm met de plakjes deeg.

2. Verdeel de broccoli, tonijn en tomaten over de deegbodem. Klop de eieren los met de yoghurt. Voeg de kaas en peper en eventueel zout toe. Schenk over de taartvulling. Bak de taart in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

Bereidingstip: Serveer de rest van de yoghurt als dessert met verse ananas, geroosterd amandelschaafsel en een beetje rietsuiker of honing.

Ingrediënten

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart
  • 400 g broccoli
  • 2 el olie
  • 250 g cherrytomaten (bakje à 250 g)
  • 390 g tonijnmoot in water (blikje à 195 g)
  • 4 eieren
  • 100 g geraspte jonge kaas (zakje 175 g)
  • 200 g Griekse stijl yoghurt (beker 500 g)
  • quichevorm (Ø 24 cm)
Family Recipes
TAGS:,

»

Leave a Comment